Charlotte - april 2017 (c) Silvie Bonne-1 pano

Als self-marketing coach begeleid ik creatieve solo-ondernemers in het realiseren van zichzelf als merk, trouw aan wie ze zijn, wat ze doen, hoe ze het doen, voor wie, waarom en waartoe. Op een pragmatische manier en met de blik vooruit breng ik hen bij “doen wie je bent”. Wat ik leerde over merken tijdens het eerste deel van mijn loopbaan als marketingcommunicatiespecialist bij gerenommeerde agentschappen en studio’s, pas ik nu toe op individuen. Ik begeleid hen in het scherp stellen van hun persoonlijk merkverhaal zodat ze de juiste projecten aantrekken en zo kunnen “doen wie ze zijn”. Want het gaat immers niet over jezelf veranderen in functie van de markt. Maar wel over het benaderen van jouw markt in functie van wie jij bent.

In mijn praktijk zet ik een opmerkelijke combinatie van expertises in: kunst, marketing en coaching.

  • Mijn interesse in kunst deed me kiezen voor de opleiding Kunstwetenschappen aan de UGent. Ik zet kunst in als belevings-, reflectie- en verbindingstool. Dit speelt zich af op het kruispunt van kunst en persoonlijke ontwikkeling. Geïnspireerd door mijn artistieke helden help ik anderen zichzelf en elkaar te vinden.
  • Mijn drijfveer ook het bedrijfsleven te begrijpen, bracht me vervolgens op de marketingbanken van de Vlerick Business school en nadien in de reclamewereld. Toen ik na vele jaren op zoek ging naar de zinvolheid van al dat leuke en harde werk, voelde ik dat het vooral de mensen waren die me het meest boeiden en motiveerden. Mensen die iets kunnen maken, schrijven, bedenken, fotograferen, tekenen, illustreren enzovoort.
  • Mijn ambitie een positieve impact te hebben op de groep van creatieve en kritische denkers en doeners, maakt dat ik me bijschoolde tot coach. Als gecertificeerd ontwikkelingsgericht coach beheers ik de NLP tools (master & practitioner niveau) en werk ik met diverse persoonlijkheids- en ontwikkelingsmodellen.

Ik hanteer een pragmatische aanpak, telkens met de blik vooruit en met een gemeenschappelijk doel als richtingwijzer. Het is mijn missie om met Ziezo. talent te laten bloeien. Omdat we een positieve impact hebben op onze samenleving wanneer we onszelf waarmaken en vanuit onze diepe kern in verbinding gaan met onze omgeving. Zodat we kunnen doen wie we zijn. In juni 2017 verschijnt mijn eerste boek “Doen wie je bent. Self-marketing voor solo-ondernemers”. Hiermee hoop ik een positieve impact te realiseren op de groep van creatieve en kritische denkers en doeners die (iets van) zichzelf in de wereld zetten in de overtuiging dat het betekenisvol is. Omdat ik niks liever zou doen dan leven in een wereld die mee gevormd wordt door jouw unieke bijdrage.

Wat je verder nog over mij wil weten?

Samen met mijn man en onze twee dochters woon ik in Gent, waar ik diep in het culturele leven van mijn geliefde stad duik en ik één keer per week op de yoga mat land. Ik trek graag richting natuur. Om er te lopen of gewoon te genieten. Het bos, de velden, de bergen, de zee: allemaal goed. Zolang het maar groots en vol zuurstof is. Tweewekelijks blog ik over de uitdagingen voor de creatieve solo-ondernemer. Mijn helden, de kunstenaars, zijn daarbij een dankbare inspiratie. Registreren doe je hier. Ziezo. Hiermee is het belangrijkste gezegd. Nu over naar jou.