Art washes away from the soul the dust of everyday life.

— Pablo Picasso: 1881 – 1973

Kunst heeft altijd deel uitgemaakt van mijn leven. Het begon aan de hand van mijn moeke in het museum. Over de universiteitsbanken in de Kunstwetenschappen. Tot vandaag. Ik schrijf kunst een bijzonder waardevolle rol toe in onze zelfontwikkeling.

Sinds de zomer van 2012 blog ik over de uitdagingen voor de solo-ondernemer waarbij mijn helden, de kunstenaars mijn vaste inspiratie vormen. Want van hen kunnen we als ondernemers heel wat leren.

In mijn praktijk gebruik ik visuele kunst op drie manieren:

  • Kunst als belevingstool. Een totale kunstbeleving vervolledigt ons als mens. Totaal betekent niet uitsluitend met onze ogen en hersenen. Maar ook met ons hart, onze buik en al onze zintuigen. Deze persoonlijke verdieping van de kunstbeleving vertrekt van het gewaarworden van de interactie tussen de kijker en het kunstwerk.
  • Kunst als reflectietool. De zelfreflectie die kunst teweeg brengt (mits de juiste begeleiding) is van onschatbare waarde voor onze zelfkennis en identiteit. Kunst werkt als een schitterende metafoor voor ons innerlijk bestaan.
  • Kunst als verbindingstool. Tijdens een gedeelde totaalbeleving van kunst ontstaat er een unieke verbinding met de andere kijkers vanuit je diepe kern. Een interessante en originele manier om bijvoorbeeld je teamleden, gezinsleden, je partner of een groep vrienden oprecht te leren waarderen in elkaars verschillen