Loopbaancheques

Loopbaanbegeleiding  a.d.h.v. loopbaancheques VDAB

Ben je op een keerpunt aanbeland en wil je tijd maken om de balans op te maken? Of heb je het gevoel dat je je wil heroriënteren? Heb je graag reflectie bij een kritisch moment? Of geloof je nood te hebben aan een nieuwe uitdaging? Of hoop je jouw verhaal terug te vinden dat je onderweg verloren bent? 

Dan is loopbaanbegeleiding wat je nodig hebt. Zowel als solo-ondernemer (zelfstandige, freelancer) als werknemer.

Concreet:

 • Je krijgt inzicht in jezelf, je kennis, vaardigheden en talenten.
 • Je maakt duidelijk wat je wil in je verdere loopbaan, werk, leven.
 • Je weet wat je hier dan voor hoort te doen.
 • Of je krijgt meer inzicht in de mogelijkheden op je gekozen pad.

Wat is loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding helpt je niet alleen bij het in kaart brengen van jezelf en jouw talenten. Maar het zet jezelf met visie achter het stuur van jouw loopbaan.

Dit doen we aan de hand van een individuele begeleiding waarbij gesprekken, denkoefeningen, huiswerk, actiepunten en wie weet, misschien wel een museumbezoek horen. Als coach werk ik voornamelijk in de creatieve industrie. Ik hanteer een pragmatische aanpak, telkens met de blik vooruit en met een gemeenschappelijk doel als richtingwijzer. De begeleiding gebeurt door een combinatie van interactie, reflectie en actie. De loopbaanbegeleiding mondt uit in een duidelijke visie van jou over het vervolg van je loopbaan, afgestemd op je talenten. En een bijhorend actieplan.

Wat zijn loopbaancheques?

Loopbaancheques zijn een steunmaatregel van de Vlaamse Overheid voor het volgen van loopbaanbegeleiding via een erkend centrum. De cheques zijn te verkrijgen via de website van de VDAB en zijn zowel voor solo-ondernemers (zelfstandigen, freelancers) als werknemers bedoeld.

De voorwaarden om gebruik te maken van loopbaancheques

 • Je bent minimum 1  jaar aan het werk (in loondienst of als zelfstandige). Ook in opzegtermijn heb je er recht op. Zolang je onder contract staat en je de afgelopen 24 maanden 12 maanden hebt gewerkt.
 • Je hebt de voorbije 6 jaar nog geen loopbaanbegeleiding gevolgd.
 • Je woont in Vlaanderen. (Woon je in een andere lidstaat van Europa: dan heb je wel recht wanneer je werkt in Vlaanderen of Brussel. Woon je in Wallonië: dan heb je enkel recht wanneer je woont in Wallonië en wanneer je verhuisd bent vanuit een ander land/lidstaat van de EU/EER en werkt in Vlaanderen of Brussel.

Voldoe je aan deze voorwaarden, dan heb je recht op twee loopbaancheques voor 4 uur begeleiding per cheque van 40 €. Wat neerkomt op 8 uur loopbaancoaching voor slechts 80 €.

Hoe verloopt loopbaanbegeleiding?

 • Je vraagt  Loopbaancheques aan bij de VDAB, aan 40 € per cheque. Eén cheque is goed voor vier uur begeleiding. VDAB controleert of je aan de voorwaarden (zie boven) voldoet.
 • Je stuurt me jouw digitaal ontvangen loopbaancheque door per mail (info@charlottedemey.be) of brengt die mee ten laatste op het tweede gesprek. Afspraken worden gemaakt via de automatische afspraakplanner.
 • Na de eerste vier uur (cheque 1) hebben we samen jouw doel geformuleerd en een bijhorend persoonlijk ontwikkelingsplan. Tijdens de tweede vier uur (cheque 2) werken we toe naar een persoonlijk actieplan.
 • Aanpak: persoonlijke gesprekken, voor te bereiden werkdocumenten, oefeningen en vragenlijsten. En eventueel een museumbezoek.

Kom je niet in aanmerking voor loopbaancheques?

Geen nood, we bekijken hoe we tot de nodige inzichten en actiepunten kunnen komen op jouw tempo en binnen jouw budgettaire mogelijkheden. Het eerste gesprek is een kennismakingsgesprek en wordt aangerekend aan 55€ excl. BTW.

Meer informatie?

Een eerste afspraak maak je via de automatische afspraakplanner. Heb je een vraag, contacteer me vrijblijvend op +32 473 23 09 75 of via info@charlottedemey.be.

In samenwerking met

logo coachingmodus