Samen non-stop vooruit

PEER-TO-PEER PROGRESS COACHING

“Action in the foundational key to all success.”(Pablo Picasso 1881 – 1973)

Sterke ideeën zijn er in overvloed en velen hebben het talent en de creativiteit om er goede plannen rond te maken. Maar slechts enkele daarvan monden uit in actie om er succesvolle projecten van te maken. Ook als je reeds aardig doet wie je bent. Wanneer lukt het? Als de bedenkers niet bij de minste tegenslag de armen laten zakken. Worstel jij met valkuilen (zoals perfectionisme, gebrek aan klankbord, keuzestress, uitstelgedrag) die de uitvoering van een idee afremmen? Lees dan zeker verder.

 

Voor wie?

Voor creatieve solo-ondernemers die doen wie ze zijn en met een duidelijk idee waar ze heen willen maar die extra sturing, inspiratie en aanmoediging kunnen gebruiken om in de actie te blijven tijdens de verdere ontwikkeling.

 

Hoe werkt het?

We werken samen in een kleine groep van vijf solo-ondernemers. We zorgen voor een veilige, inspirerende context waarbinnen we een groei mindset installeren en elkaar sterker maken. We beginnen met een opstartmeeting en gaan verder met vijf progress meetings aan de hand van jouw progress reports. Gedurende zes werksessies werken we aan elkaars vooruitgang met ruimte voor persoonlijke coaching en onderlinge kruisbestuiving. In een gesloten Facebookgroep houden we de uitwisseling gaande tussen de verschillende sessies door.

 

Wat verwacht ik van jou?

Tijdens de opstartmeeting nemen we de tijd om scherp te stellen waarin je precies vooruitgang wil boeken en om elkaars ideeën te leren kennen. Nadien is het aan jou om tussen de sessies door met de materie aan de slag te gaan en stap voor stap te groeien. Tijdens de werksessies ben je bereid de aandacht te delen en jouw unieke bijdrage te leveren aan de groep. Ter voorbereiding van elke progress meeting ontvang ik jouw beknopt progress report van de afgelopen periode.

 

Welk resultaat?

Progress coaching reikt je een klankbord aan en zorgt voor een structurele opvolging zodat je minder twijfelt en vlotter beslissingen neemt die je project sneller naar een volgende fase brengen. Je motivatie krijgt een boost en je boekt aantoonbare vooruitgang want je kweekt de reflex om niet alleen intenties te formuleren, maar ook actie te ondernemen richting je doel. Resultaat? Je groeit ver boven je mogelijkheden die je nu ziet.

 

Praktisch

De opstartmeeting en progress meetings gaan door in Gent (op een nog te bepalen locatie) op vrijdagvoormiddag telkens van 9.30 tot 12.30 u. op onderstaande data:

  1. 18 januari 2019
  2. 22 februari 2019
  3. 29 maart 2019
  4. 26 april 2019
  5. 17 mei 2019
  6. 21 juni 2019

 

Budget

695 € excl. BTW

 

Inschrijven

Schenk jouw idee of talent deze kans en stuur me een mail met de vermelding “inschrijving progress coaching groep 2018-19″. Of contacteer me voor meer info op info@charlottedemey.be of +32 473 23 09 75.

Omdat er per traject met een beperkt aantal deelnemers wordt gewerkt en ik soms mensen moet teleurstellen, is het belangrijk dat je zeker deelneemt. Door omstandigheden zijn annulaties niet uitgesloten. Afhankelijk van het tijdstip van de annulatie, wordt een stuk van het inschrijvingsgeld aangerekend .

  • Annuleer je meer dan 14 dagen voor aanvang, ontvang je een factuur van 347,5 € excl. BTW (50% van het inschrijvingsgeld)
  • Annuleer je minder dan 14 dagen voor aanvang, ontvang je een factuur van 521,25 € excl. BTW (75% van het inschrijvingsgeld)
  • Annuleer je binnen 48 uur voor de start van de workshop, ontvang je een factuur van 695 € excl. BTW (100 % van het inschrijvingsgeld)

Vinden we last-minute toch nog iemand die jouw plaats inneemt, dan ontvang je geen factuur.

 

Wat je voorgangers er over vertellen

“Als ontwerper ben ik altijd op zoek naar inspiratie, het is niet simpel om orde te scheppen in mijn creatieve chaotische brein, en om als solo ondernemer mijn werkdagen goed in te plannen, een fijne werk/gezin balans én focus te vinden. De groepscoaching gaf me de kans om te onderzoeken hoe mijn werkdag, mijn werkritme , mijn aanpak eruit zien. Wat mijn struikelblokken zijn, waar ik heel veel energie uit haal en wat me net ontzettend veel energie kost. Het fijne van een groepssessie is dat je hoort waar je collega solo-creatieven over struikelen, wat hun onzekerheden zijn en hoe zij dit wel of niet aanpakken. Zij kijken ook vanuit een ander perspectief naar waar jij mee bezig bent en kunnen dus heel waardevol advies geven. Charlotte ontvangt je op een ongedwongen manier, in een inspirerende omgeving, geeft opdrachten en advies, stuurt, begeleidt en geeft richting. Elke sessie gaf mij een ware energie- en inspiratie boost en tal van inzichten waarvan ik nu nog de vruchten van pluk!”  “Greet Tanghe – Juweelontwerpster Fleur Fatale

“Van mijn passie mijn beroep maken was altijd al mijn droom. Maar tussen droom en werkelijkheid  liggen heel wat struikelblokken die zorgen voor angst en onzekerheid. Charlotte hielp mij om de zaken wat te relativeren en van een meer rationele kant te bekijken. Ze hielp me inzien dat ik op eigen kracht best wel veel dingen kan verwezenlijken. Doorheen het traject dat ik bij haar volgde kwam ik in contact met andere solo ondernemers die vaak met dezelfde vragen als ik zitten. Door mekaar te helpen kreeg ik een beter inzicht in mijn eigen krachten en talenten, wat me heel wat meer zelfzeker, daadkrachtig en ook trots deed voelen. Ik kreeg ook heel wat hands-on advies over mijn projecten. Intussen is Doen wie je bent zo een beetje mijn levensmotto geworden.” (Jozefien Ryckx van Goestjes)

“Charlotte De Mey is het levende bewijs dat je geen tafelspringer hoeft te zijn om aan de bak te komen. Je eigen bedrijf starten is als een kind ter wereld brengen. De weg ernaar toe heeft zoveel hordes dat je er soms weemoedig van wordt. In doen wie je bent krijg je handvaten en is er interactie met lotgenoten, zodat je in de besloten groep je zowel je  “winning goals “ kan vieren als je  bobookes bespreken.  In doen wie je bent vertrek je vanuit jouw verhaal, dat eigenlijk kleurrijker is dan je je kan voorstellen. Charlotte neemt geen krijgershouding aan, ze werkt veeleer vanuit een zen-houding. Charlotte moedigt je aan om vriendelijk te zijn voor jezelf, maar ook om die stoute schoenen aan te trekken.” (Inge Straetmans  van Wines & Stories -Taking Pride in Taste)

“Waar mijn weg startte in loopbaancoaching, ging ik over in een traject van progress coaching. Charlotte begeleidde de groep vanuit een open, onbevooroordeelde houding. Haar luisterend oor, haar verrassende diepgaande inbreng zorgden steeds voor een extra bagage waar je zelf kiest om mee aan de slag te gaan of niet. De samenstelling van de groep is zorgvuldig gekozen, de inbreng van de anderen was zo verrijkend en inspirerend dat ik telkens opgeladen mijn weg verder zette. Charlotte is voor mij een zeer belezen dame met zo’n grote rijkdom van ervaring, een unieke mix van kunst, marketing en coaching, uniek op de markt. Blij je op de weg te hebben, deze coaching te leren kennen en vooral ook de mooie contacten die hieruit zijn voortgevloeid.” (Rita Lauwerier van La Petite Rooze)

“Zelfs al ben je enkele jaren bezig, nog steeds stel ik mezelf op regelmatige basis terug in vraag. Het zijn net die momenten die er voor zorgen dat ik mijn business op een andere manier kan bekijken.  De process coaching bij Charlotte heeft me erg geholpen om mijn onzekerheden maar ook mijn zekerheden te toetsen bij andere ondernemers om alzo met nieuwe ideeën mijn onderneming verder uit te bouwen. Ongedwongen zijn wie je bent en je business openlijk in vraag stellen daar kan je op verder bouwen.” (Katja Craeghs van Greenpoint)

“De progress coaching bij Charlotte betekende voor mij een prettige structuur die mij stimuleerde om mijn ideeën nu eens echt concreet te maken en neer te zetten. De ongedwongen en hartelijke sfeer op de bijeenkomsten maakte dat we al snel op elkaars golflengte zaten. Zo kreeg ik binnen de kortste keren tal van waardevolle tips, dingen waar ik zelf niet eens aan zou denken. Het boek “doen wie je bent” blijft mij tot op vandaag inspiratie bieden. (Lucas Verhaegen)

“Het progress coaching traject sprak me aan vanwege de kruisbestuiving tussen de ondernemers en het tracken van de vooruitgang van mijn eigen acties voor mijn onderneming. Ik ervaarde dit proces als een (niet altijd even makkelijke) confrontatie met mezelf en kwam mezelf heel hard tegen. Ik leerde mezelf kwestbaar opstellen door mijn werkpunten te benoemen, te delen met de anderen en ik kwam vaak tot nieuwe inzichten. “ (Ann Snauwaert van Narrato)

“Deze progress coaching is zeker een aanrader voor solo-ondernemers. De werkvormen die gehanteerd werden om elkaar advies te geven en te motiveren pasten heel goed bij mij. We konden onze ups and downs in alle veiligheid kwijt en na iedere sessie vertrok ik met nieuwe ideeën en te behalen doelen. Stapje voor stapje zijn we samen geëvolueerd. En we blijven elkaar volgen.” (Catherine De Vriendt van Differentia Coaching)

Wat ik er zelf nog graag aan toevoeg