Geduldig dromen

"We tend to overestimate what we can do in a short period, and underestimate what we can do over a long period, provided we work slowly and consistently." (Gretchen Rubin)

Heb jij van die ideeën of ambities die je al jaren meedraagt, maar waarvan je het gevoel hebt dat je er niks mee opschiet? Maar toch, op één of andere manier blijft het idee rijpen in je hoofd. Wel dat zijn dromen. En die zijn meestal goed. Want sommige worden werkelijkheid. Met veel of weinig geduld.

Het ging een beetje zoals met mijn inspiratiezaadjes op vakantie merk ik als ik het verhaal van Eric Pass leer kennen. Vanuit zijn persoonlijke en professionele ervaringen tussen België en Japan is stap voor stap zijn FUSION overtuiging gegroeid. Hij gelooft niet in het overheersende zwart-wit denken maar wel heel sterk in het aanspreken van je passie en je ratio in het vinden en implementeren van oplossingen. Resultaat: “Van confusion naar fusion. Inspiratie uit een leven tussen Oost en West.”

Er zijn heel wat dingen die ik mooi vind aan zijn FUSION visie. Maar het allermooiste vind ik toch het verhaal achter de oorsprong van het boek. Ergens in de jaren negentig scheurde Eric een kleine krantenadvertentie uit van een self-publishing agent (Yin Books). Hij bewaarde die al die tijd in zijn portefeuille tot hij in 2012 contact opnam en zijn droom om een boek te schrijven vorm kreeg.

Afgelopen vrijdag konden we er samen met Renaat Landuyt en Ben Caudron heerlijk over debatteren en werd mijn geloof in “geduldig dromen” nog versterkt. Hoe sterker je dromen zich in je hoofd nestelen, hoe groter de kans je er op een dag een deadline op kleeft. De mate van je succes wordt mee bepaald door de mate van je geloof in je dromen.

Voor de ongeduldige doeners onder ons, nog een aanmoedigende verheldering van Gretchen Rubin

We tend to overestimate what we can do in a short period, and underestimate what we can do over a long period, provided we work slowly and consistently.

Hoe inspannend het voor Eric ook was om zijn droom te realiseren, hij denkt nu al na over een vervolg. En daar kan ik alleen maar naar uitkijken.

Het ultieme voorbeeld van de samenvloeiing tussen dromen en tastbare werkelijkheid krijgen we ten slotte van Vincent Van Gogh (1853 – 1890)

 

3 reacties op “Geduldig dromen

  1. Ha ja, ik loop ook al jaren met het idee van een sabbatical rond. En nu gaat het er van komen: 1 mei 2014. Fantastisch om te zien hoeveel ruimte dat onmiddellijk in je hoofd creëert! In feite is die sabbatical, ondanks de drukte, nu al begonnen! We moeten mekaar daar binnenkort nog eens over spreken …

    1. Ik weet nu al dat jouw sabbatical jou een vruchtbare en heerlijke drukte zal bezorgen waar je lang van zal nagenieten. Geef maar teken wanneer je zou willen afspreken.

  2. […] op kleeft. De mate van je succes wordt mee bepaald door de mate van je geloof in je dromen. In “Geduldig dromen“ lees je een paar inspirerende […]

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *