Getuigenissen samen non-stop vooruit

Hieronder kan je lezen en voelen wat de deelname van enkele voorgangers voor hen betekende.

“Als ontwerper ben ik altijd op zoek naar inspiratie, het is niet simpel om orde te scheppen in mijn creatieve chaotische brein, en om als solo ondernemer mijn werkdagen goed in te plannen, een fijne werk/gezin balans én focus te vinden. De groepsbegeleiding gaf me de kans om te onderzoeken hoe mijn werkdag, mijn werkritme , mijn aanpak eruit zien. Wat mijn struikelblokken zijn, waar ik heel veel energie uit haal en wat me net ontzettend veel energie kost. Het fijne van een groepssessie is dat je hoort waar je collega solo-creatieven over struikelen, wat hun onzekerheden zijn en hoe zij dit wel of niet aanpakken. Zij kijken ook vanuit een ander perspectief naar waar jij mee bezig bent en kunnen dus heel waardevol advies geven. Charlotte ontvangt je op een ongedwongen manier, in een inspirerende omgeving, geeft opdrachten en advies, stuurt, begeleidt en geeft richting. Elke sessie gaf mij een ware energie- en inspiratie boost en tal van inzichten waar ik nu nog de vruchten van pluk!”  (Greet Tanghe – Juweelontwerpster Fleur Fatale)

“Heel fijn om samen met anderen je bedrijf en uitdagingen te bespreken en dit, onder professionele begeleiding van Charlotte, stappen te gaan ondernemen. In een groep help je elkaar, vooral omdat het allemaal mensen zijn uit andere sectoren. Zeer inspirerend! Ieder met zijn uitdaging en valkuilen. Zeer de moeite waard! Elke maand wordt er weer een stap gezet en ga je weer aan de slag. Ik beveel het anderen aan door boven vernoemde redenen, maar vooral ook omdat Charlotte zeer professioneel is met een persoonlijke aanpak. En een rust en vertrouwen aan je meegeeft, even stilstaan in deze ratrace.” (Leonie Mackenbach van Lleo 6)

“De peer-to-peer coaching sessies van Charlotte waren een ideaal moment om stil te staan bij de vele stappen die ik als solo-ondernemer al gezet had. Bovendien waren de verhalen van de andere deelnemers ook inspirerend en leerden ze me de dingen vanuit een ander perspectief zien. Ik ging er telkens weer buiten met nieuwe inspiratie en herboren enthousiasme om nieuwe stappen te zetten.” (Joyce Van Kerckhove van Inkorporate)

“Charlotte De Mey is het levende bewijs dat je geen tafelspringer hoeft te zijn om aan de bak te komen. Je eigen bedrijf starten is als een kind ter wereld brengen. De weg ernaar toe heeft zoveel hordes dat je er soms weemoedig van wordt. In doen wie je bent krijg je handvaten en is er interactie met lotgenoten, zodat je in de besloten groep zowel je  “winning goals “ kan vieren als je  bobookes bespreken.  In doen wie je bent vertrek je vanuit jouw verhaal, dat eigenlijk kleurrijker is dan je je kan voorstellen. Charlotte neemt geen krijgershouding aan, ze werkt veeleer vanuit een zen-houding. Charlotte moedigt je aan om vriendelijk te zijn voor jezelf, maar ook om die stoute schoenen aan te trekken.” (Inge Straetmans van Wines & Stories -Taking Pride in Taste)

“Waar mijn weg startte in loopbaancoaching, ging ik over in een traject van progress coaching. Charlotte begeleidde de groep vanuit een open, onbevooroordeelde houding. Haar luisterend oor, haar verrassende diepgaande inbreng zorgden steeds voor een extra bagage waar je zelf kiest om mee aan de slag te gaan of niet. De samenstelling van de groep is zorgvuldig gekozen, de inbreng van de anderen was zo verrijkend en inspirerend dat ik telkens opgeladen mijn weg verder zette. Charlotte is voor mij een zeer belezen dame met zo’n grote rijkdom aan ervaring, een unieke mix van kunst, marketing en coaching, uniek op de markt. Blij je op de weg te hebben, deze begeleiding te leren kennen en vooral ook de mooie contacten die hieruit zijn voortgevloeid.” (Rita Lauwerier van La Petite Rooze)

“Zelfs al ben je enkele jaren bezig, nog steeds stel ik mezelf op regelmatige basis terug in vraag. Het zijn net die momenten die er voor zorgen dat ik mijn business op een andere manier kan bekijken. Charlotte heeft me erg geholpen om mijn onzekerheden maar ook mijn zekerheden te toetsen bij andere ondernemers om alzo met nieuwe ideeën mijn onderneming verder uit te bouwen. Ongedwongen zijn wie je bent en je business openlijk in vraag stellen, daar kan je op verder bouwen.” (Katja Craeghs van Greenpoint)

“Deze begeleiding is zeker een aanrader voor solo-ondernemers. De werkvormen die gehanteerd werden om elkaar advies te geven en te motiveren pasten heel goed bij mij. We konden onze ups and downs in alle veiligheid kwijt en na iedere sessie vertrok ik met nieuwe ideeën en te behalen doelen. Stapje voor stapje zijn we samen geëvolueerd. En we blijven elkaar volgen.” (Catherine De Vriendt van Differentia Coaching)

“Van mijn passie mijn beroep maken was altijd al mijn droom. Maar tussen droom en werkelijkheid  liggen heel wat struikelblokken die zorgen voor angst en onzekerheid. Charlotte hielp mij om de zaken wat te relativeren en van een meer rationele kant te bekijken. Ze hielp me inzien dat ik op eigen kracht best wel veel dingen kan verwezenlijken. Doorheen het traject dat ik bij haar volgde kwam ik in contact met andere solo ondernemers die vaak met dezelfde vragen als ik zitten. Door mekaar te helpen kreeg ik een beter inzicht in mijn eigen krachten en talenten, wat me heel wat meer zelfzeker, daadkrachtig en ook trots deed voelen. Ik kreeg ook heel wat hands-on advies over mijn projecten. Intussen is Doen wie je bent zo een beetje mijn levensmotto geworden.” (Jozefien Ryckx van Goestjes)

“De begeleiding bij Charlotte betekende voor mij een prettige structuur die mij stimuleerde om mijn ideeën nu eens echt concreet te maken en neer te zetten. De ongedwongen en hartelijke sfeer op de bijeenkomsten maakte dat we al snel op elkaars golflengte zaten. Zo kreeg ik binnen de kortste keren tal van waardevolle tips, dingen waar ik zelf niet eens aan zou denken. Het boek “doen wie je bent” blijft mij tot op vandaag inspiratie bieden. (Lucas Verhaegen)

“Het traject sprak me aan vanwege de kruisbestuiving tussen de ondernemers en het tracken van de vooruitgang van mijn eigen acties voor mijn onderneming. Ik ervaarde dit proces als een (niet altijd even makkelijke) confrontatie met mezelf en kwam mezelf heel hard tegen. Ik leerde mezelf kwestbaar opstellen door mijn werkpunten te benoemen, te delen met de anderen en ik kwam vaak tot nieuwe inzichten. “ (Ann Snauwaert van Narrato)

En dan nog een persoonlijke toevoeging.

"Het gaat niet over jezelf veranderen in functie van de markt, maar wel over het benaderen van jouw markt in functie van wie jij bent."

Meer info over het boek

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan en ontvang tweemaandelijks inspiratie in persoonlijke ontwikkeling voor ondernemers en leiders.