Loopbaanbegeleiding

Ben je op een keerpunt aanbeland en wil je tijd maken om de balans op te maken? Of heb je het gevoel dat je je wil heroriënteren? Heb je graag reflectie bij een kritisch moment? Of geloof je nood te hebben aan een nieuwe uitdaging? Of hoop je jouw verhaal terug te vinden dat je onderweg verloren bent?

Dan is loopbaanbegeleiding wat je nodig hebt. Zowel als (solo-)ondernemer (zelfstandige, freelancer, zaakvoerder) als werknemer.

Wat is loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding helpt je niet alleen bij het in kaart brengen van jezelf en jouw talenten. Het biedt jou ook de mogelijkheid vanuit die verbinding met jezelf te gaan verbinden met de mogelijkheden in de (arbeids)markt. Het zet jezelf met visie achter het stuur van jouw loopbaan. Dit doen we aan de hand van een individuele begeleiding waarbij gesprekken, denkoefeningen, huiswerk, actiepunten en wie weet, misschien wel een museumbezoek horen.

Hoe verloopt loopbaanbegeleiding?

Jouw zelfsturingsstijl bepaalt het tempo en het proces. En deze stijl onderzoeken we tijdens ons eerste gesprek. Verder hanteer ik een pragmatische aanpak, telkens met de blik vooruit en met een gemeenschappelijk doel als richtingwijzer. De begeleiding omvat een combinatie van interactie, reflectie en actie en is gebaseerd op mijn kennis van en ervaring met NLP (neuro linguistic programming), ontwikkelingsgericht coachen, talenten en de waarderende aanpak.

Wat levert het je op?

De loopbaanbegeleiding mondt uit in een duidelijke visie van jou over het vervolg van je loopbaan, afgestemd op je talenten en jouw definitie van succes. En een bijhorend actieplan.

Kan ik ook komen zonder problemen?

Ja natuurlijk. Een moeilijke werksituatie is zeker geen voorwaarde. De loopbaancheques van de VDAB bieden jou de kans elke zes jaar stil te staan bij je loopbaan. Dat kan ook vanuit een positieve en gewaardeerde situatie. Elke loopbaanbegeleiding mondt uit in een persoonlijke ontwikkeling die je de rest van je loopbaan meeneemt. Gewoon even reflecteren, benoemen en volgende stappen of groeimogelijkheden ontdekken is even zinvol.

Eindigt loopbaanbegeleiding steeds in een carrièreswitch?

Neen hoor, maak je geen zorgen. Een minderheid resulteert in een carrièreswitch. Wanneer je dit echt verlangt, heb je dit al lang gemerkt. En dan kom je eerder met de vraag “Hoe kan ik switchen?”. Een loopbaanbegeleiding hoeft niet uit te monden in grote veranderingen in je loopbaan. Kleine aanpassingen in je mindset of in de praktijk maken vaak een groot verschil.


Sinds september 2019 heeft Ziezo. (Charlotte De Mey) het mandaat tot erkend loopbaancentrum behaald.

 

Daarnaast ben ik als ervaren loopbaancoach met creatieve beroepen en ondernemers, een partner van INTER.MEZZO, de cel loopbaanbegeleiding van het sociaal fonds voor podiumkunsten. Ben je actief in de podiumkunsten maar heb je door omstandigheden geen recht op loopbaancheques van de VDAB, informeer dan bij Christa Criel of zij je kan helpen met het sectorbudget voor loopbaanbegeleidingen.

"Het gaat niet over jezelf veranderen in functie van de markt, maar wel over het benaderen van jouw markt in functie van wie jij bent."

Meer info over het boek

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan en ontvang tweemaandelijks inspiratie in persoonlijke ontwikkeling voor ondernemers en leiders.