The end

Soms weten we het niet. Echt niet. Blinde vlekken. Ja, vast wel. Terwijl het voor de mensen rondom ons allemaal helder en duidelijk is, zien wij soms het bos door de bomen niet. Dan is er voor elk argument een tegenargument en volgt er op elk goed gevoel een onheilspellend voorgevoel. En vragen we ons stilletjes af, is dit het einde? Komt het ooit nog goed?

SaraGerardbiggerpictureSara Gerard, the bigger picture

 

Soms heb je iemand nodig om “the bigger picture” te zien. Dat kan soms één enkele suggestie zijn van iemand, en ineens wordt het duidelijk. Of een herinnering die plots weer bovenkomt waardoor de mist in je hoofd weg trekt. En soms heb je gewoon iemand nodig die meer doet. Iemand die je steunt, begrijpt, aanvoelt, in jou gelooft, en helpt ontwikkelen tot wanneer het weer helder wordt.

En dan, ja, dan wordt het vaak duidelijk dat we de antwoorden eigenlijk netjes hadden klaar zitten in ons hoofd, hart of buik. Dat we het eigenlijk, ergens wel wisten. En plots weet je het gewoon. Heerlijk is dat dan, wanneer je levendig voelt dat je terug op jouw pad zit en je jouw weg aan het gaan bent.

SaraGerardlonelydancerSara Gerard, go your own way

Ik beland dikwijls eens off-road. Wat ik dan doe, is in “monk mode” gaan. Even onderduiken in mezelf met een hoop inspiratie bij de hand. Alleen, in stilte en zachtjes.

Het is wat velen doen op het einde van het jaar. De balans opmaken. Beschouw dit als een uitnodiging het wat vaker te doen. Als je denkt dat één keer per jaar voldoende is, doe het dan gerust een paar keer per jaar. Gewoon jezelf de tijd en de ruimte gunnen om stil te staan, in kaart te brengen wat er allemaal speelde de afgelopen periode, wat je daaruit leert, welk gevoel het jou bezorgt en waar je tot actie wordt aangemoedigd. En dan wordt er vast het één en ander duidelijk en wordt je beloond met een verse dosis energie en vernieuwde visie.

Krijg je het gevoel dat je op een keerpunt bent aanbeland en wil je tijd maken om de balans op te maken? Of heb je het gevoel dat je je wil heroriënteren? Heb je graag reflectie bij een kritisch moment? Of geloof je nood te hebben aan een nieuwe uitdaging? Of hoop je jouw verhaal terug te vinden dat je onderweg verloren bent? Dan is loopbaanbegeleiding wat je nodig hebt. Zowel als solo-ondernemer (zelfstandige, freelancer) als werknemer. De loopbaancheques kan je eens in de zes jaar inzetten, en ik maak er graag tijd en ruimte voor. In jouw hoofd en mijn agenda.

Met dank aan Sara Gerard, illustrator/schilder in London die me vandaag het juiste duwtje in de rug gaf om deze blogpost te schrijven. Precies wat er nodig was Sara!

2 reacties op “The end

  1. Dankjewel Charlotte, voor deze mooie tekst.

    1. Bedankt voor de prachtige beelden en fijne boodschap Sara, echt waar, precies wat er goed voelde vandaag.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *