Een koppig hart

Magic happens when you do not give up, even though you want to. The universe always falls in love with a stubborn heart.  (Paulo Coelho)

Velen van ons zitten op een berg kennis, ervaring, inzichten en ideeën. Ik ook. Het is niet de eerste keer dat ik me daar bewust van word. Of dat ik daar bewust van word gemaakt. Dank je! Al durf ik het ook al eens te vergeten. Of het te misbruiken zelfs. Door er slordig mee om te springen. Begrijp je wat ik bedoel?

Alleen spijtig dat we er niet altijd zo vlotjes toegang tot hebben. Soms vergeten we wel eens wat we allemaal weten. En voelen we niet meer wat we eerder opsloegen. Of realiseren we ons niet meer wat we eigenlijk allemaal kunnen. En dan is er nog al die kennis, ervaring en wijsheid waar we toegang tot hebben via ons netwerk.

En dan zijn er zo van die periodes dat je precies alles kwijt bent. Dat je enkel in het nu als een gek tekeer gaat of als een vod in elkaar valt. Of er gebeurt van alles tegelijkertijd (en vaak niet in de gewenste volgorde) of helemaal niks.

Maar dat je wel nog steeds voelt wat je wil, waar je wil uitkomen, waarom je daar wil uitkomen, wat je daar te betekenen hebt. En dan zegt je hart dat je gewoon mag verder ploeteren. Maar Paulo Coelho (1947) zegt het veel mooier.

Magic happens when you do not give up, even though you want to. The universe always falls in love with a stubborn heart.

Paulo Coëlho wilde immers schrijver worden. Tegen de verwachtingen en goede adviezen van zijn ouders in, die dat maar een dwaas idee vonden. Een idee dat ze op veel manieren hebben ontmoedigd en probeerden te verhinderen. Maar hij had de moed een studie rechten te verwaarlozen, stop te zetten en te reizen. Om zo gefascineerd te geraken door magie en occulte boeken. En nog heel wat te ondernemen (poëzie-uitgeverij, songschrijver, journalist, copywriting) het één al geslaagder dan het ander. Hij wandelde naar Santiago de Compostella, wat het startschot bleek voor dat deel van zijn leven als internationaal bestseller auteur. Hij zet door en werkt hard. Hij schreef maar liefst 29 boeken die in meer dan 80 talen zijn vertaald en in meer dan 168 landen worden uitgegeven. Dat hij een harde werker is, hoeft geen betoog. Hij gelooft in magie en een koppig hart. Wat verklaart hoe hij zijn meer dan 27 miljoen volgers via de sociale media blijft inspireren.

Waarin geloof jij om te blijven doen wie je bent?

3 reacties op “Een koppig hart

  1. Mooi Charlotte!

    1. Dank je wel Inge, we hebben heel veel te leren van Paulo Coelho

  2. […] soms snel en duizelingwekkend. Vaak tergend traag en ontmoedigend. Maar ik bleef en blijf onderweg. Met een koppig hart, want anders sluit je de magie onderweg uit. En wat zou er dan allemaal niet verloren […]

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *