Handgeschreven

Wanneer kreeg je voor het laatst een handgeschreven brief of kaartje in de bus? Ik kan me voorstellen dat het voor een bijzondere gelegenheid was. Of was het een totale verrassing waardoor het wellicht nog meer impact op je had?

Ik ben een enorme fan van handgeschreven kaartjes. Of die nu dienen om te feliciteren of te bedanken, handgeschreven horen ze te zijn. Het is namelijk een manier om je te onderscheiden van anderen.

Handgeschreven omslagen worden als eerste opengemaakt. Want iemand heeft de moeite gedaan het kaartje te maken (of te kiezen), te schrijven, een postzegel te kopen, die op te kleven en alles in een envelop met jouw juiste adres erop op de post te doen. Het is dan ook begrijpelijk dat er veel meer waarde aan gehecht wordt dan aan een welgemeend emailbericht of smsje.

En ja, die kleine moeite maakt indruk. Heerlijk toch?

Een bijkomende reden waarom ik er zo gek op ben, is dat het handgeschreven kaartje onvervangbaar is aangezien het verschillende zintuigen aanspreekt. Je kan het vastnemen, bijhouden, tonen, herlezen, voelen. Het is een mooie uitdrukking van de persoonlijkheid van de zender.

Dit gegeven kan je dus met hetzelfde succes toepassen op je creatieve praktijk. Wil je iemand bedanken voor een samenwerking, een klant in de bloemetjes zetten of een opdrachtgever feliciteren met een nieuw project, doe het voor de verandering eens handgeschreven.

Dus op je to do lijst voor de komende dagen kan toegevoegd worden:

  1. Koop gepaste kaartjes of – beter nog –  maak ze zelf met jouw werk erop afgebeeld en de vermelding van je website en contactgegevens. Doe dit in veelvoud zodat je voor elke gelegenheid een kaartje hebt klaarliggen.
  2. Leg een voorraad postzegels aan zodat je idee dan ook meteen op de bus kan.
  3. Hou zorgvuldig postadressen bij in je database. Telkens je er eentje vindt in een mailsignatuur of op een website, voeg die systematisch toe aan je database of contact list.
  4. Maak een lijstje van mensen die je graag eens op een verrassende en persoonlijke manier wil bedanken of feliciteren.

Afgelopen week bedankte ik enkele dierbaren voor de plaats die ze de afgelopen 10 jaar hebben ingenomen in mijn leven en ontwikkeling. Voor de verandering heb ik me beperkt tot sterke en inspirerende vrouwen. En mijn handgeschreven kaartjes vielen enorm in de smaak heb ik gemerkt.

Zo goed als wekelijks kan ik jullie in gedachten houden bij het schrijven van mijn blogpost. En dat is een enorme hulp en steun. Het helpt me scherper te denken en het onderscheid te maken tussen wat belangrijk is en wat niet. Ik ben nu ondertussen meer dan anderhalf jaar heel regelmatig aan het schrijven, en ben erg opgetogen met jullie als trouwe lezers en jullie reacties en aanmoedigingen. Jullie zijn absoluut geweldig en ik ben enorm dankbaar!

awesome

Naast het vieren van je relaties met handgeschreven boodschappen kan je natuurlijk meer doen. Mocht je ideeën te kort komen hoe je de rode loper kan uitrollen voor die mensen die je steunen in de ontwikkeling van je creatieve praktijk, herlees dan even “showtime”.

Maar vooral, haal pen en papier boven en aan de slag!

Briefwisseling van kunstenaars wordt nauwkeurig bijgehouden en bewaard. Het zijn tijdsdocumenten die ons een inzicht geven in het leven, het werk, de relaties en de overtuigingen van de kunstenaars. Vandaag zijn er natuurlijk talrijke digitale manieren om veel sneller en efficiënter informatie uit te wisselen. Maar laat dit nu precies de reden zijn om te verrassen met een handgeschreven kaart.

Van Gogh's letters: the artist speaks
Brief van Vincent van Gogh naar zijn broer Theo over zijn vorderingen aan de aardappeleters, 9 april 1885. Hier kan je de vertaling van de inhoud lezen.

Vorige week zat boordevol interessante ontmoetingen en besprekingen, waardoor mijn blogpost het niet haalde. En volgende week trakteer ik mezelf op een opleiding. Dus val ik pas begin april terug in jullie mailbox. Met een fris en monter lentegevoel.

 

 

 

 

 

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *