Here I go

De afgelopen paar jaar ben ik verhalen en artikels gaan lezen over motivatie, productiviteit en succesfactoren van creatieve talenten. Je zal je wel afvragen waarom.

Wel, omdat ik zelf helden en inspiratie nodig heb. En het zijn die getalenteerde creatievelingen die ik het meeste bewonder. Het is hun werk, hun schoonheid die me energie geeft, troost, stil maakt, verbaast, aan het lachen brengt of op gedachten brengt. Of iets anders teweeg brengt, maar telkens word ik op de één of andere manier geraakt door hun werk. En ik stel me dan automatisch de vraag: hoe doen die dat? Hoe komen die daar nu bij? Vandaar dus. Uit bewondering en verbazing.

Ondertussen heb ik knappe verhalen ontdekt en bruikbare inzichten op gedaan. Maar wat zijn die waard als ze enkel dienen om gesorteerd te worden in mijn outlook of een plekje te verdienen in mijn lijstjes? Of erger nog, om te belanden op het stapeltje “verloren gedachten” in mijn geheugen vol gaatjes? Hoe nuttig blijven die inzichten als ik er niet bewuster mee om ga? Als ik mijn gedachten niet organiseer? Als ik ze niet deel?

Ziezo, de kop is eraf. Ik begin eraan om mijn gedachten te organiseren en hopelijk wat creatieve geesten te motiveren en te inspireren.

1 reactie op “Here I go

  1. […] jaar geleden schreef ik mijn eerste blogpost “Here I go”. En het voelt alsof het gisteren was. Ik ben toen in een roller coaster gestapt van […]

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *