Nooit meer werken

Mensen die hun eigen ding doen, omdat ze daar voldoening uit halen en omdat ze een verschil willen maken en daarmee hun geld verdienen, hebben nood aan een ander woord voor werken. Dat “werken” volstaat niet meer.

In mijn job als self-marketingcoach voor solo-ondernemers werk ik dagelijks met mensen die trouw zijn aan wie ze zijn, doen wat ze willen doen en dat graag doen. Mensen die doen wie ze zijn, die wérken niet, die struikelen over dat woord. Daarom ging ik op zoek naar een nieuw werkwoord.

Zullen we het in de toekomst hebben over ietsen, in tegenstelling tot nietsen? Of waarde scheppen? (geen optie omwille van de religieuze bijklank) Onlangs hoorde ik iemand “lummelen” gebruiken. De persoon in kwestie “lummelt” dagelijks aan haar bureau. En de centen rollen binnen, geloof het of niet. Anderen geven er een lap op. Of ondernemen. Of misschien is andersnemen wel iets? (ook wat raar). Velen doen gewoon voort. En er zijn er een hoop die workshops geven. Creatieve makers zitten veel te prutsen. Met prachtig resultaat. Allemaal prutsers (en dat is goed bedoeld).

Tot dusver alleen maar ontoereikende alternatieven. Help! Ik doe wie ik ben, maar dat is geen werkwoord. Zullen we anders gewoon afspreken dat wanneer iemand de volgende keer aankondigt dat hij of zij gaat werken, we gewoon met z’n allen enthousiast reageren? Of is een nieuw werkwoord vinden dan toch nog gemakkelijker? #doenwiejebent #nooitmeerwerken #selfmarketing #soloondernemers (benieuwd naar jouw suggesties)

 

Voortdoende groet,

Charlotte De Mey (In naam van mijn klanten die doen wie ze zijn)

Self-marketing coach voor creatieve solo-ondernemers.

Auteur van “Doen wie je bent. Self-marketing voor solo-ondernemers” (Pelckmans Pro, mei 2017)

© Silvie Bonne Fotografie

2 reacties op “Nooit meer werken

  1. Spelen.
    Ik zeg vaak ‘vandaag ga ik spelen van grafisch vormgever’.

    1. spelen natuurlijk, dat is een hele mooie.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *