Peer-to-peer traject: Doen wie je bent. Self-marketing voor solo-ondernemers. 

Droom jij ook van die projecten waar je in alle vrijheid je ding kan doen? Of lig je wakker van dat stemmetje in je hoofd dat je aanspoort meer naar buiten te komen met je werk? Of blijf je twijfelen aan de inhoud van je portfolio? En hoe krijg je jouw verhaal op je site verteld? Of geloof je dat je niet gemaakt bent om jezelf te verkopen? Of misschien overweeg je stiekem een nieuwe weg in te slaan? Droom jij als ondernemer ervan je brood te verdienen zonder het gevoel te hebben aan het werk te zijn? Op een manier die helemaal past bij wie jij bent? Los van de verwachtingen van de buitenwereld?

Als beginnende of groeiende solo-ondernemer heb je een goed idee en veel ambitie. Maar daarom niet de kennis, de inzichten en het zelfvertrouwen om je merk neer te zetten. En daar trouw aan te blijven. En toch wil je van jezelf een goed en sterk merk maken? Samen stellen we jouw persoonlijk merkverhaal scherp om zo de juiste projecten aan te trekken zodat je kan doen wie je bent.

 

Voor wie?

Voor iedereen die zijn brood en het beleg daarop verdient op basis van een persoonlijk, creatief of zakelijk talent zoals fotografen, copywriters, illustratoren, ontwerpers, vrije beroepen, consultants, coaches, adviseurs enz.

 

Hoe werkt het?

We werken samen in een groep van acht deelnemers. We zorgen voor een veilige, inspirerende context waarbinnen we een groeimindset installeren en elkaar sterker maken. Dat doen we in:

 • 7 werksessies in groep: daarin bepalen we de sleutelelementen van jouw self-marketing. Tijdens elke sessie werken we rond aangeboden denkoefeningen met ruimte voor persoonlijke coaching en onderlinge kruisbestuiving.
 • Max. 5 uur individuele coaching verspreid over 3 vrij in te plannen afspraken. Deze worden gebruikt om je talentenbeeld te bepalen, te landen in je merkbelofte- en persoonlijk merkverhaal en om je actieplan op te volgen.
 • een gesloten Facebookgroep: zo houden we de uitwisseling gaande tussen de verschillende sessies door.

 

Wat verwacht ik van jou?

Tussen de verschillende werksessies reserveer je ruimte en tijd (niet alleen in je agenda, ook in je hoofd, hart en buik) voor concrete opdrachten. Zelfreflectie is nodig om te weten waarin je als expert erkend wil worden, tot wie je je precies wil richten, met welke talenten je aan de slag wil, welke marketingtools aansluiten op jouw talenten, hoe je je wil positioneren en welk verschil je wil maken. Tijdens de werksessies kom je met een constructieve en open mindset.

  

Welk resultaat?

Op het einde van de rit heb je jouw merkbelofte en je persoonlijk merkverhaal geformuleerd, je naam en logo (her)bedacht, je social mediaprofielen up-to-date gebracht en een actieplan opgemaakt voor je self-marketing. En dit alles rond jouw definitie van succes en jouw talenten, zodat je je niet verliest in de gangbare verwachtingen rond ondernemen. Om zo te komen tot “doen wie je bent”. En het vol te houden.

 

Praktisch

De werksessies gaan door op donderdagnamiddag van 14 tot 17 u. bij Atelier Faites la Fête in Antwerpen

 1. Inleiding “Doen wie je bent” en “self-marketing” (donderdagnamiddag 11/10/18)
 2. Jouw merkkapitaal: je persoonlijke merkbelofte en merkverhaal (dinsdagnamiddag 27/11/18)
 3. Jouw definitie van succes (donderdagnamiddag 20/12/18)
 4. Jouw merknaam en logo (donderdagnamiddag 31/1/19)
 5. Je online marketing (dinsdagnamiddag 12/2/19)
 6. Je actieplan (dinsdagnamiddag 12/3/19)
 7. Blijven “doen wie je bent” (donderdagnamiddag 25/4/19)

De 3 individuele coachingsessies worden gepland in overleg, gaan door in mijn kantoor (Twaalfkameren 97, 9000 Gent) en worden afgerond voor 31/05/2019.

 

Budget

 • 495 € euro (op factuur, excl. BTW) die jij in je toekomst investeert.
 • Aangevuld met 2 loopbaancheques voor 80 € incl. BTW (mogelijk voor zowel werknemers als zelfstandigen, hier lees je de voorwaarden, te betalen aan VDAB)
 • Heb je slechts recht op 1 loopbaancheque, dan wordt het budget 935 € excl. BTW
 • Heb je geen recht op loopbaancheques, dan wordt het budget 1335 € excl. BTW
 • Je ontvangt gratis het boek “Doen wie je bent. Self-marketing voor solo-ondernemers” ter waarde van 24,50 €

 

Inschrijven

Inschrijven via mail naar info@charlottedemey.be met vermelding “Doen wie je bent. Self-marketing voor solo-ondernemers” – Faites la Fête Antwerpen – 2019”. Wens je meer informatie, contacteer me gerust op info@charlottedemey.be of +32 473 23 09 75.

Omdat er per traject met een beperkt aantal deelnemers wordt gewerkt en ik soms mensen moet teleurstellen, is het belangrijk dat je zeker deelneemt. Door omstandigheden zijn annulaties niet uitgesloten. Afhankelijk van het tijdstip van de annulatie, wordt een stuk van de inschrijvingswaarde aangerekend zonder gebruik te kunnen maken van de loopbaancheques.

 • Annuleer je meer dan 14 dagen voor aanvang, ontvang je een factuur van 667,5 € excl. BTW (50%)
 • Annuleer je minder dan 14 dagen voor aanvang, ontvang je een factuur van 1001,25  € excl. BTW (75%)
 • Annuleer je binnen 48 uur voor de start van de workshop, ontvang je een factuur van 1335 € excl. BTW (100%)
 • Vind je last-minute toch nog iemand die jouw plaats inneemt, dan ontvang je geen factuur.

 

Wat jouw voorgangers erover vertellen

Caroline Van Dieren, soul creator for working & living spaces, RE-IMAGINE vertelt erover in dit filmpje.

 

“Ik heb Charlotte geconsulteerd toen ik vastliep in de verschillende disciplines die ik combineer. Ook al ben ik daar heel erg trots op, mijn communicatie daaromtrent verliep stroef. Ik liep me meer te excuseren voor die veelheid dan dat ik er trots uitstraalde. Enter Charlotte. Ik stapte in het peer-to-peer traject samen met 4 andere creatieve solo ondernemers; een hele fijne, veilige groep. De groepsessies zijn hands-on en nodigen uit tot actie, tijdens de individuele coaching sessies gingen we dieper in op blinde vlekken, storende patronen…dingen waar we op vast liepen. Samen gingen we op zoek naar de rode draad doorheen mijn werk en dat bleek al snel Schoonheid te zijn…mijn baseline “Leverancier van Schoonheid” was geboren. En het werkt. Erg goed zelfs, ik kan er al mijn disciplines in kwijt, het levert toffe gesprekken op. Wat ik zelf niet zag, deed Charlotte me helder zien.” (Karen Van Winkel, leverancier van schoonheid)

“Elke ondernemer heeft een klankbord nodig. Als solo-ondernemer mis je dat vaak. Zeker bij de start van je activiteiten heb je nood aan structuur en helderheid in al je gedachten, die als vlooien in het rond springen. Met haar tonnen ervaring, heb ik me zeer goed begeleid gevoeld door Charlotte. Je zou een abonnement op haar moeten kunnen nemen.” (Jan Van Caneghem, WAAI,  Service Designer, helping organisations becoming human centered)

“Toen ik bij Charlotte terecht kwam, was mijn beslissing genomen mijn baan op te zeggen en voor mezelf te werken. Er kwamen toch veel vragen en onzekerheden de kop opsteken en daarom was het groepje solo-ondernemers een verademing. De combinatie van de interactie met het groepje (want je leert enorm veel van elkaar) en de privé sessies met Charlotte was zeer geslaagd. De werkmap die je bij elke sessie aanvult met je notities heb ik nadien nog regelmatig geraadpleegd. Dit kwam voor mij op het juiste moment en ik kan het iedereen aanbevelen.” (Anne Drake, auteur van Doe het zelf, Ecologie op hoge hakken)

“Dankzij het traject “Doen wie je bent” heb ik bewust tijd genomen om mijn business te evalueren en van dichterbij te bekijken. Na enkele jaren ondernemen is het belangrijk om stil te staan bij je doelgroep, je aanbod of specialisatie,… en dit voornamelijk vanuit je eigen “goesting” tot ondernemen. Ook mijn logo en website kregen concreet vorm. Ik zag hoe ik mijn persoonlijke insteek kon geven aan mijn ondernemersverhaal. Door de verhalen en voorbeelden van anderen deelnemers, kon ik mijn eigen verhaal beter voor ogen brengen.” (Katty Van der Linden)

“Doorheen dit traject ging ik op ontdekking naar mezelf. Wie ben ik, wat drijft mij, waar liggen mijn passies? Het werd een boeiende en intense zoektocht naar mijn identiteit en talenten. Eens bewust van mijn talenten ging ik dieper nadenken over hoe ik mezelf kon profileren naar de buitenwereld toe, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Na het traject ben ik gestart als jonge ondernemer met een eigen visie. Een proces waarbij je naar de essentie gaat. Een zoektocht, die nog bezig is en zal blijven, mijn minimaliseerproces naar “doen wie je bent”. (Guillaume Van Durme van minimaliseer).

“Van mijn passie mijn beroep maken was altijd al mijn droom. Maar tussen droom en werkelijkheid  liggen heel wat struikelblokken die zorgen voor angst en onzekerheid. Charlotte hielp mij om de zaken wat te relativeren en van een meer rationele kant te bekijken. Ze hielp me inzien dat ik op eigen kracht best wel veel dingen kan verwezenlijken. Doorheen het traject dat ik bij haar volgde kwam ik in contact met andere solo ondernemers die vaak met dezelfde vragen als ik zitten. Door mekaar te helpen kreeg ik een beter inzicht in mijn eigen krachten en talenten, wat me heel wat meer zelfzeker, daadkrachtig en ook trots deed voelen. Ik kreeg ook heel wat hands-on advies over mijn projecten. Intussen is Doen wie je bent zo een beetje mijn levensmotto geworden.” (Jozefien Ryckx van Goestjes)

“Ik werkte al zo’n 25 jaar als regisseur in het theater zonder eigenlijk ooit aan zelfpromotie te doen. Om mezelf meer op de kaart en in the picture te zetten heb ik me laten begeleiden door Charlotte. Mijn eigen talenten en vaardigheden als regisseur en mens onomwonden beschrijven en in het uitstalraam zetten, dat is wat ik vooral geleerd heb door mijn merkverhaal neer te schrijven. En het aftoetsen van mijn eigen merkverhaal aan dat van de andere deelnemers resulteerde uiteindelijk in een website. (Walter Jansens van walterjanssens.moonfruit.com)

“Charlotte De Mey is het levende bewijs dat je geen tafelspringer hoeft te zijn om aan de bak te komen. Je eigen bedrijf starten is als een kind ter wereld brengen. De weg ernaar toe heeft zoveel hordes dat je er soms weemoedig van wordt. In doen wie je bent krijg je handvaten en is er interactie met lotgenoten, zodat je in de besloten groep je zowel je  “winning goals “ kan vieren als je  bobookes bespreken.  In doen wie je bent vertrek je vanuit jouw verhaal, dat eigenlijk kleurrijker is dan je je kan voorstellen. Charlotte neemt geen krijgershouding aan, ze werkt veeleer vanuit een zen-houding. Charlotte moedigt je aan om vriendelijk te zijn voor jezelf, maar ook om die stoute schoenen aan te trekken.” (Inge Straetmans  van Wines & Stories -Taking Pride in Taste)

“Afgelopen jaar volgde ik bij Charlotte dit traject. De maandelijkse bijeenkomsten en zeker ook de individuele sessies gaven me inzicht, tools, deadlines die ik nodig had om verdere stappen te zetten in de richting waarop ik mijn zaak in de wereld wil zetten alsook wie ik nu eigenlijk ben. Want ook ik ben mijn merk. Dankjewel hiervoor, het heeft me doen inzien waar ik haperde, mijn visie verscherpt en mijn missie in woorden laten vertalen. De individuele sessies zorgden voor een vertaling van de inzichten in acties. Doen! zou ik zeggen, het brengt je op welke manier dan ook dichter bij jezelf en je purpose. (Liesbet Van Hende)

(photo credits: Silvie Bonne Fotografie)

2 reacties op “Peer-to-peer traject: Doen wie je bent. Self-marketing voor solo-ondernemers. 

 1. Beste Charlotte,

  Was dit soms een ideale training voor mij ?
  Mijn speurneusgehalte laat dit plots ontdekken .
  Fijne groetjes ,

  Aagje.

  1. Dag Aagje,
   Dit kan zeker interessant zijn voor je. Maar laten we beginnen met een individuele begeleiding. Hierin kunnen we dezelfde zaken aan bod laten komen. Mocht je het verder willen bespreken, geef me gerust een belletje. groetjes Charlotte

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *