Wat is er?

“She used to say that her secret to life was that she hoped for the best, was prepared for the worst, so anything in between didn’t come as a surprise”.

Ambitie. Het is ons niet vreemd. Ook de creatieve ondernemers en kunstenaarszielen hebben ambitie. De tijd dat het een vuil woord was, ligt nu stilletjes aan achter ons geloof ik. Het betekent dat we iets willen, dat we ongeveer of soms zeer goed weten wat en dat we bereid zijn inspanningen te doen het te verwezenlijken.

De uitdaging ligt voor velen niet in het willen. We willen allemaal iets heel graag of we willen soms zelfs heel veel. Willen doen we in overvloed. Bij sommigen gaat dat gepaard met groot denken. Of met een hoogliggende lat.

De uitdaging ligt dikwijls in het schakelen naar het doen. Met ons hoofd weten we wat we willen, in ons hart voelen we wie we willen zijn. En tussen nu en dan ligt er een weg te gaan. Een weg van doen, in verbinding met je hoofd, hart en buik. We hebben allemaal een innerlijk kompas. Iemand zei me onlangs dat dat kompas natuurlijk alleen maar werkt als je op het terrein gaat. Als je in beweging bent. Sommigen hebben een sterk ontwikkelde intuïtie, en vanuit dat buikgevoel doen ze wat ze doen. Anderen zijn toekomstdenkers en dromers, en zien niet meteen de stappen tussen vandaag en dan. Kom dan in beweging en doe. Zet de eerste stap, ga op het terrein en doe zodat je kompas je kan sturen. Zie je niet hoe je dat kan doen? Wordt je gesaboteerd door je kritische geest of klein zelfbeeld? Kijk dan niet te ver en denk niet te diep. Begin met wat er hier en nu is en wat je daar mee kan doen. Stel je de vraag: Wat is er? Wat dient er zich aan? Welke stappen kan ik nu zetten in de juiste richting?  Ga aan de slag met wat er is. Stap per stap. Fase per fase. Wat kan je de komende twee weken doen dat je dichter brengt bij wie je wil worden? Wat kan je vandaag doen dat je vooruit helpt in jouw ambitie?

 

BiografieMayaAngelouMomenteel lees ik “The collected autobiographies of Maya Angelou”. Het is een kanjer van een boek (en ik ben nog lang niet aan het eind) door een kanjer van een vrouw. In het eerste deel leer je de veerkracht en wijsheid van haar moeder kennen.

 “She used to say that her secret to life was that she hoped for the best, was prepared for the worst, so anything in between didn’t come as a surprise”.

Als dat geen mooie verzoening is tussen dromen, realiteit en aanpakken.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *