Anders

Rustig drijvend op de binnenwateren van het historische Gent langs prachtige gigantische Van Eyck reproducties. Met de zon op je gezicht, wind in de rug (of niet, hangt van de richting af) ritmisch peddelend en stevig verankerd met je beide voeten op een plank. Dat was een heel bijzondere ervaring na weken van in uw kot blijven.

Vorig jaar al hadden we de intentie uitgesproken samen een suptocht te maken (SUP = stand up paddling). We zouden ergens rustig door de natuur glijden om zo te vertragen en verstillen. Want dat, dat is wat ik onder andere leerde van An De Boelpaep (ja hoor, als coach leer ik ontzettend veel van mijn klanten), dat het er in het leven op aankomt de juiste afwisseling te vinden tussen vertragen en versnellen. Dus om het Duracell konijn en de schildpad in jou allebei te omarmen.

Maar het ging anders. We landden op de plank een jaar later, niet in de natuur, maar in de binnenstad. Plots werd de afspraak heel vlotjes gepland, stond er ons weinig in de weg en voor we het wisten dreven we samen door de stad langs gigantische Van Eyck reproducties. Alsof deze bijzondere gelegenheid zichzelf schiep. Om zo te ondervinden dat vertragen ook kan in de binnenstad en kunstbeleving ook al suppend op het water. Al moet ik er eerlijkheidshalve ook bijschrijven dat de foute richting kiezen ons op bijzondere plekken bracht en het nemen van obstakels ook hielp. Lang leve het atypisch gedrag. Jullie weten dat ik daar fan van ben, en An is hier een moedige oefenaar in.

Heerlijk wat (en wie) er kan ontstaan als je de controle loslaat en het onverwachte toelaat. En wanneer dat een gewoonte wordt, word je ook iemand anders. Anders zijn gaat over aanvaarden en omarmen wie je bent en dat tonen aan de buitenwereld.

4 reacties op “Anders

  1. Verrassende setting! Mooie reflectie, Charlotte.

    1. Ja heel verrassend en mooi, dank je wel Philippe

  2. Mooi! Je weet het toch altijd te vinden, Charlotte.
    Ik lees met plezier je korte, inspirerende posts.

    1. Dank je Koen, ik laat me vinden, heerlijk is dat. Fijne zomer in ieder geval!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *