Klaar om geluk te hebben?

Ben jij klaar om geluk te hebben? Misschien een vreemde vraag, maar wel een interessante. Er zijn vast mensen van wie je denkt, die hebben nu eens altijd geluk. Zij krijgen de kansen waar jij op hoopt. Of ben jij het type dat jezelf regelmatig hardop hoort zeggen in een gesprek: “ik heb nu eenmaal geluk gehad”. Ben jij een gelukzak?

Veel heeft te maken met jezelf en je omgeving en hoe je beide inschakelt voor elkaar. Dit klinkt misschien nogal functioneel, of zelfs een beetje manipulatief, maar dat is het helemaal niet.

Ga eens na:

  • Geloof je voldoende in jezelf?
  • Is je verhaal duidelijk?
  • Zitten je competenties klaar om door de deur te kunnen lopen wanneer ze voor je opengaat?
  • Kent jouw omgeving jouw ambitie en doelen?
  • En hoe geconnecteerd ben jij met de mensen uit je omgeving?

Met andere woorden, ben jij klaar om de kansen te oogsten die zich in je omgeving verschuilen? En vergeet niet, kansen zitten vast aan mensen.

De afgelopen weken heb ik voor mezelf duidelijk een verschil opgemerkt. Terwijl er vorig jaar nogal wat deuren dicht bleven, gaan er nu heel wat open. En dat is zalig, want het gaat precies vanzelf. Wat niet helemaal klopt. Ik ben gewoon ready to do it my way!

En het is heerlijk om de zomervakantie te beginnen met dit gevoel. Want zo kan ik mijn inspiratiezaadjes laten kiemen en volop dromen over wat de tweede helft van 2014 voor me in petto heeft. Eerst wel nog even de balans opmaken van de eerste helft natuurlijk.

Maar één ding is al duidelijk. Ik ben erg dankbaar voor al die mooie vriendschappen en connecties. Jullie helpen me mijn grenzen te verleggen. Jullie duwen me vooruit wanneer het nodig is. En houden me ook tegen wanneer dat nodig is. Jullie brengen me op ideeën. En brengen me in contact met de juiste mensen. Jullie praten en luisteren. Jullie gaan en doen met me mee. En ik mag getuige zijn van jullie levens. Vele vormende vriendschappen, die hebben het verschil gemaakt in de eerste helft van dit jaar.

IMG_1719Gefotografeerd in de lift van Het Rijksmuseum bij bezoek aan “Art is therapy” door Alain de Botton en John Armstrong.

Freud&BaconLucian Freud & Francis Bacon

Monet_pigeons Mr. & Mevr. Monet

Picasso&Chagall Marc Chagall & Pablo Picasso, St. Paul de Vence, 1955, door Philippe Halsman

georges-braque-et-pablo-picassoGeorges Braque & Pablo Picasso

pattirobert1Patti Smith & Robert Mapplethorpe

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *