Verlangen

De kern van wat je verlangt is een gevoel. (Danielle Laporte)

Nu heb ik het geluk de afgelopen drie dagen in ontzettend goed gezelschap doorgebracht te hebben. En dat is omdat ik deelnam aan de driedaagse van de positivologie. Ik was er in (nieuw en gekend) uitstekend gezelschap. En toen stelde ik me de vraag. Wat is dat voor mij, uitstekend gezelschap? Dat zijn mensen die geïnteresseerd en geïnformeerd converseren over wat van belang is. In de grote en de kleine wereld. Dichtbij en ver weg. En dat niet enkel vanuit het hoofd, maar ook vanuit het hart. Omdat het het hart is dat ons in beweging brengt. En die daar dan tenslotte iets mee doen.

Wat heel helder werd gedurende deze driedaagse is de kern van wat we verlangen. En dat is niet het resultaat dat velen zich voorop stellen. Maar wel het gevoel dat je zal ervaren wanneer je jouw resultaat behaalt. Ga eens na, jouw droom die je hoopt te verwezenlijken, welk gevoel levert die je op?

De kern van wat je verlangt is een gevoel. (Danielle Laporte)

Dus is het bijzonder verrijkend te onderzoeken wat dat gevoel precies inhoudt, wat het betekent, hoe het eruit ziet. Niet om het te proberen begrijpen. Wat dat is zoiets als op je potlood bijten in de hoop dat er muziek uit komt. Maar om het goed te weten en te voelen net omdat het zoveel helderheid brengt en richting geeft aan je leven.

En dan kan je natuurlijk onderzoeken wat jou te doen staat om die gevoelens te creëren. Of misschien wat je niet meer te doen hebt om die gevoelens ruimte te geven. Probeer maar eens. Heerlijk is het.

Zoals mijn uitstekend gezelschap al dikwijls duidelijk maakte.

Be your own guru.

Alleen jij kent je dromen, verlangens, gevoelens die je wil realiseren en hoe je die kan creëren. Volg ze en durf te sturen op jouw dieper verlangen.

4 reacties op “Verlangen

  1. Goed om me daaraan te herinneren, Charlotte. Ik formuleerde mijn ‘core desired feelings’ ooit als volgt: Focus, Poise, Flow, Beauty, Grace and Trust. Danielle Laporte heb ik ooit ontmoet, nog voor ze ontbolsterde als inspiratrice.

    1. Zou interessant kunnen zijn om met die ‘ Core Desired Feelings’ een coaching/spelkaartenten set rond te maken ?

      1. Dag Alda, dank je voor de suggestie. Wat een uitstekend idee. Ik heb intussen een set die werkt met de combinatie van talenten + thema’s + beelden/vragen. Heerlijk materiaal om klanten op verhaal te laten komen.

    2. dag Philippe, prachtig te merken dat je deze denkoefening grondig maakte. Voel je ze ook in je dagelijks functioneren? Op welke manier zorg je er voor dat deze gevoelens deel uitmaken van je leven? Ik ben benieuwd!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *