Vier jezelf

Wanneer je gedurende een lange periode consequent de juiste inspanningen doet om je professionele activiteiten uit te bouwen, dan komt het moment waarop je hoopte. Het moment waarop je je inkomen hebt daar waar je het wou. Geld is niet alles, en voor de meesten niet de drijvende motivatie. Maar het helpt wel. Hoe groot of klein die verdienste ook is, ze betekent wel wat voor je. Omdat het het resultaat is van jouw idee, jouw inzet, jouw talenten, jouw opofferingen en jouw doorzetting.

Laat het moment waarop je inspanningen voor het eerst echt beginnen op te leveren, een sterke inspiratiebron zijn voor je verdere levensstijl.

Dat moment heb je te vieren, en dat kan op verschillende manieren. Een paar suggesties:

  • Ga naar dat festival, die theatervoorstelling, die filmvertoning, dat concert of dat museum. Ook al moet je er misschien even voor naar London bvb. Maar mis het niet als het iets voor je betekent.
  • Verwen jezelf met een opleiding die je skills en performantie naar een hoger niveau tillen. Geen mooier geschenk dan in jezelf investeren.
  • Gun jezelf de tijd te lezen over je favoriete onderwerp. Is dat praktisch niet haalbaar, organiseer nu het uitgesteld lezen door je literatuur alvast online te kopen en te genieten van de free shippings n.a.v. de eindejaarsperiode.
  • Bedank je directe omgeving door hen te trakteren op een leuke trip of onvergetelijke avond.
  • Geloof je dat je het nu eindelijk eens verdient om lui te zijn? Ga je gang, luieren is geen verloren tijd, zolang je er maar van geniet. En je nadien je verantwoordelijkheden opneemt.

Picasso deed dat onder andere tussen veel volk en enkele heldhaftige beesten. Al dan niet in gezelschap van vrienden of familie. Voor Picasso was het stierengevecht een deel van zijn leven, een bron van vreugde, een constante inspiratie en het onderwerp van heel wat werk. Zo belangrijk dat het de voorkeur kreeg op andere, grootse momenten. In “nooit tevreden, altijd vooruit” lees je wat hij miste ten voordele van een stierengevecht.

Vier jij dergelijke mijlpalen en hoe dan?

Picasso_bullfight-scene-1901

picasso-bullfightStierengevecht, 1901, olieverf op doek, privé collectie

Picasso_bullfightfamilyPicasso met zijn kinderen tijdens een stierengevecht, Vallauris 1955
© Edward Quinn

Picasso_bullfight

Picasso_bullfight_burriPablo Picasso, Bullfight, Nîmes, France, 1957 door René Burri.

Picasso_bull-plate-xi-1946 picasso_b908-pique-red-and-yellowStierengevecht, hand-signed linocut

 

 

 

 

 

 

1 reactie op “Vier jezelf

  1. […] de vorige post “vier jezelf” hadden we het over het nagenieten van een financiële verwezenlijking als inspiratie voor je […]

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *